AMARAN: Buku Ini Mungkin Akan Mengubah Hidup Anda!

Alami Pengembaraan Dengan 5 Perasaan. Takut, HARAP, Gembira, Sedih Dan Teruja.

Kembara Mahsyar ialah sebuah buku yang akan membawa anda mengembara dari satu alam ke satu alam yang lain. Bermula dari Alam Roh yang mana anda diciptakan sehinggalah ke Alam Mahsyar yang akan menjadi penentuan.

Kembara Mahsyar

Sebuah
Pengembaraan
Menuju Tuhan

Rahsia Dibongkar.
Keajaiban Diperlihat.
Proksi Masa Ditelusuri.

Kembara Mahsyar

Satu
Perjalanan
Panjang

13 Hentian. 1 Tujuan

Kembara Mahsyar

Menuju
Destinasi
Terakhir

Adakah Anda Akan Berjaya
Menuju Ke Syurga Atau Tergelincir
Jatuh Ke Dalam Neraka?

0
Cepat! Lebih 37,000 naskhah buku Kembara Mahsyar telah terjual

Konsep bayangan yang diterapkan telah membawa pembaca ke 1 dimensi berbeza. Penuh debaran dan 1001 misteri.

Diinspirasikan daripada kitab At-Tawahhum karangan Imam Al-Haris Al-Muhasibi. Sebuah kitab pertama yang menerangkan tentang perjalanan hidup manusia bermula dari Alam Roh sehingga ke Syurga dalam bentuk pengembaraan.

"Sejujurnya, 2 tahun masa yang saya ambil untuk menyiapkan buku saya yang ke-6 ini. Tidak seperti 5 buku yang lain, buku Kembara Mahsyar ini saya rasakan agak ‘berat’ untuk saya selesaikan. Tapi Alhamdulillah, segala puji bagi Allah, akhirnya terhasil juga buku ini.

Sebelum menulis, saya akan pastikan bahawa diri saya berada dalam keadaan tenang serta suci jasmani dan rohani. Saya tidak akan menulis jika keadaan rohani saya ‘tidak sihat’. Setiap ayat mahupun titik yang tertulis, tidak ditulis melainkan saya berada dalam keadaan wudhuk.

Ketika mana ada datang rasa tidak ikhlas dalam menulis, maka saya akan segera memberhentikan penulisan itu. Kenapa sampai begitu sekali? Saya mahukan keberkatan. Bagi saya buku Kembara Mahsyar ini buku yang amat berharga buat diri saya khususnya.

Ianya adalah peringatan utama kepada saya agar bersedia menghadapi kematian itu. Ketika membaca dan menelaah puluhan kitab serta buku rujukan kemudian menyusun dan menulis kembali tulisan untuk dijadikan buku, saya tidak terlepas untuk berdoa agar saya dan semua dipermudahkan segala urusan yang bakal kita hadapi nanti.

Untuk sampai kepada hati manusia, maka saya perlu memberinya dengan hati juga. Bukan dengan lidah dan tangan semata-mata. Saya berharap, agar buku kecil saya ini akan memberikan manfaat kepada saya dan semua."

Buku yang telah menggetarkan dan meruntun jiwa membuatkan anda menangis menginsafi diri.

Satu Perjalanan Panjang

13 Hentian. 1 Tujuan

Inilah peta perjalanan kehidupan manusia. Bersediakah anda untuk menyelusuri perjalanan sehingga ke Titian Sirat bersama dengan amalan-amalan yang bakal dibawa sebagai penentuan Syurga mahupun Neraka, semua pilihan anda.

Jika Anda...

Kembara Mahsyar

Bacaan Wajib
Sebelum Mati

Agar Kita Mendapat Gambaran Ringkas
Alam Yang Akan Dilalui Selepas Kita Mati Nanti

Kembara Mahsyar

Anugerah
Buku Negara

Kembara Mahsyar Telah Memenangi
Anugerah Buku Negara
(Buku Terbaik Kategori Agama)

Kenapa Mereka Nak Baca Buku Ni?

“Buku yang telah memberi kesan perubahan yang sangat besar kepada ramai orang, termasuk diri saya sendiri..”

"Buku ini bukanlah sebuah buku aqidah, ianya ialah sebuah buku motivasi dan inspirasi yang mana saya cuba untuk mengingatkan diri saya terutamanya dan para pembaca akan dunia yang sementara ini dan alam-alam yang seterusnya yang kita semua akan pergi selepas dunia ini tiada lagi.

Maka, besarlah harapan saya, agar buku kecil ini akan menjadi satu titik tolak yang baru kepada sendiri khususnya serta para pembaca yang lain juga. Semoga setiap daripada kita yang selesai membaca buku ini akan dapat memperbaiki kembali hubungan kita dengan pencipta kita, Allah serta menambahkan lagi kecintaan kepada junjungan mulia, Baginda Nabi.
Jumpa Di Syurga!"

Faris Zulkharnane

Penulis | Penceramah Motivasi | Ahli Perniagaan

Seorang yang minat membaca dan menulis. Beliau telah menerbitkan 6 buah buku. Salah satu daripada buku beliau telah memenangi Anugerah Buku Negara 2019 iaitu Kembara Mahsyar. Beliau juga aktif dalam menyampaikan perkongsian motivasi khususnya Kembara Mahsyar di seluruh Malaysia. Selain itu beliau juga aktif memberikan perkongsian motivasi di laman-laman sosial beliau.