2 E-Book  |  3 Penulis  |  66 Cerita

Kombo E-Book Motivasi ini adalah garapan tiga orang penulis yang menukil dan menghimpunkan kisah-kisah penuh motivasi dan inspirasi sebagai perangsang untuk kita sentiasa bersemangat dalam kehidupan. Kita juga akan belajar mensyukuri nikmat kasih sayang daripada Allah dan keharmonian hidup bermasyarakat. Kombo ini terdiri daripada dua buah buku bestseller iaitu Ayat-Ayat Cinta Dari Tuhan dan Kun Anta yang kini didatangkan dalam bentuk E-Book.

1 E-Book  |  3 Penulis  |  33 Cerita

Ayat-Ayat Cinta
Dari Tuhan

Menghimpunkan 33 cerita hasil daripada 3 penulis yang mempunyai latar belakang berbeza. E-Book Ayat-Ayat Cinta Dari Tuhan ini bakal menggerakkan hati-hati kita kembali kepadaNya.

Buku ini ditulis serta disusun dengan baik setiap isi kandungannya agar proses serta usaha dalam membentuk sebuah hati dalam mencari keredhaan Allah menjadi lebih jelas dan bermakna.

Sesungguhnya, kasih sayang Allah mengatasi kemurkaanNya. Rasulullah juga diutus atas dasar cinta, Baginda penuh rasa cinta, dan berusaha menyebar dan memaknakan sebuah cinta ke serata alam. Cinta kepada siapa? Tentunya Allah yang Maha Esa. Allah juga tidak akan menguji seseorang melainkan kerana sifat cintaNya buat mereka. Bukankah ganjaran yang besar hadir dengan ujian yang berat?

Ayat-Ayat Cinta Dari Tuhan, banyak kisah motivasi yang mampu menjentik hati-hati kita untuk lebih mencintai Sang Pemilik Hati dan mendekatkan lagi diri kita dengan Rabbul ‘Izzati. Semoga ia bermanfaat buat kita semua.

1 E-Book  |  3 Penulis  |  33 Cerita

Kun Anta
Be Yourself

Kun Anta adalah kumpulan penulisan yang merangkumi 33 kisah motivasi dan inspirasi yang bakal memberikan suntikan semangat kepada semua pembaca. Setiap kisah adalah berdasarkan pengalaman dan himpunan cerita daripada tiga penulis berlainan latar belakang.

E-Book ini menyajikan asam garam kehidupan yang tidak lepas daripada ujian. Seringkali manusia menganggap kesusahan adalah ujian, namun kesenangan juga sebenarnya adalah ujian.

Ujian berbentuk kesenangan ini lebih mencabar, kerana ia menyebabkan kita kurang ataupun hilang rasa bersyukur sehingga terlupa bahawa segala yang ada di muka bumi ini adalah milik Tuhan. Jadi, Kun Anta ini hadir sebagai peringatan dan menyedarkan hati yang kian lalai terhadap nikmat-nikmat pemberian Tuhan semesta alam.

Kun Anta, jadilah diri sendiri, namun tidak lupa menurut garis panduan dalam Islam seperti yang telah termaktub dalam Al-Qur’an dan ajaran Rasulullah. Kun Anta, jadilah dirimu yang penuh kehinaan dan kekurangan, namun terus kuat dan hebat dengan kebergantungan kepada Tuhan Yang Maha Kuasa.

Kenali Penulis

Faris Zulkharnane

Heliza Helmi

Ustaz Syed Abdul Kadir Aljoofre

Halaman Berwarna
Dan Berilustrasi

Keseluruhan muka surat menggunakan warna yang pelbagai dan ceria, selain pemilihan font dan ilustrasi di setiap muka surat yang mesra pembaca. Jadi, pembaca tidak terlalu letih untuk menelaah setiap halaman E-Book. E-Book Ayat-Ayat Cinta Dari Tuhan dan Kun Anta masing-masing mempunyai 224 helaian muka surat berwarna.

Penyampaian Santai
Dan Ringkas

Pemilihan perkataan dan ayat amat ringkas untuk difahami oleh para pembaca. Naratif yang digunakan juga terasa dekat dengan kehidupan secara umum. Tambahan pula, pembaca dapat membaca secara santai kerana pembahagian bab tidak terlalu banyak muka surat.

Poster Mutiara Kata
Dan Ayat Motivasi

Lebih menarik lagi, ada beberapa muka surat khas menukilkan kata-kata nasihat dan ayat-ayat motivasi berwarna dan berilustrasi. Ia seakan poster yang membolehkan para pembaca berkongsi di laman sosial sebagai penyuntik semangat kepada orang lain.

Boleh Dibaca
Di Pelbagai Platform

Sesuai dengan konsep digital, E-Book ini boleh dibaca sama ada melalui telefon pintar, tablet, mahupun komputer. Ini tidak membebankan pembaca untuk membawanya ke mana sahaja, sekaligus boleh membaca isi kandungannya di mana pun juga mereka berada.

Kombo E-Book Motivasi

Ayat-Ayat Cinta Dari Tuhan
& Kun Anta! Be Yourself

RM 66.00
RM 55.00

PERCUMA! 2 Buah E-Book bertajuk Nawaitu, Niatku dan Ratib Al-Haddad dengan setiap pembelian Kombo E-Book Motivasi

Antara Tajuk Menarik
Dalam Ayat-Ayat Cinta Dari Tuhan

Terdapat 33 cerita dihimpunkan dalam E-Book Ayat-Ayat Cinta Dari Tuhan ini. Cerita-cerita yang dipaparkan dihimpunkan daripada kisah-kisah bertemakan daripada Al-Qur’an, hadis, para ulama’ dan solihin serta pengalaman penulis sendiri

Antara Tajuk Menarik
Dalam Kun Anta

Terdapat 33 cerita dihimpunkan dalam E-Book Kun Anta ini. Cerita-cerita yang dipaparkan dihimpunkan daripada kisah-kisah bertemakan daripada Al-Qur’an, hadis, para ulama’ dan solihin serta pengalaman penulis sendiri

Mereka sudah Ada,
Anda Bila Pula?

Apa Kata Pembaca

2 E-Book Percuma!

Nawaitu, Niatku
& Ratib Al-Haddad

RM 66.00
RM 55.00

PERCUMA! 2 Buah E-Book bertajuk Nawaitu, Niatku dan Ratib Al-Haddad dengan setiap pembelian Kombo E-Book Motivasi

Gambaran Dalam E-Book

Percuma E-Book Tambahan

#DEEP
100 Status Sebelum Mati

Khas untuk Anda. Percuma E-Book tambahan #DEEP daripada Ustaz Ahmad Dusuki dan Ustaz Syed Abdul Kadir Aljoofre untuk pembeli yang membeli Kombo E-Book Motivasi ini sekarang! 

Hari
Jam
Minit
Saat
Music Video ACDT

The Helmis - Ayat Cinta Dari Tuhan

Dengarkan soundtrack ACDT di platform digital Spotify, Apple Music dan tonton klip muzik rasmi di Youtube The Helmis

Short Film ACDT

Mencari Cinta

Menampilkan Heliza Helmi, Farah Lee, Molkhan, Faris Zulkharnane dan Neollene

Short Film Kun Anta

Kun Anta

Menampilkan Ustaz Syed Abdul Kadir, Heliza Helmi, Faris Zulkharnane, Uthman Affan, Amirul Hakim dan Aminuddin Raheem

Kombo E-Book Motivasi

Ayat-Ayat Cinta Dari Tuhan
& Kun Anta! Be Yourself

RM 66.00
RM 55.00

PERCUMA! 2 Buah E-Book bertajuk Nawaitu, Niatku dan Ratib Al-Haddad dengan setiap pembelian Kombo E-Book Motivasi

Hari
Jam
Minit
Saat

2 E-Book | 3 Penulis | 66 Cerita

Kombo E-Book Motivasi
Ayat-Ayat Cinta Dari Tuhan & Kun Anta

© 2021 – Nur El Hikmah Group & Reconnect Life