Anugerah Buku Negara 2019 🏆, Buku Umum Terbaik Kategori Agama

Manusia Itu Tidur,
Apabila Dia Mati
Barulah Dia Terjaga

Manusia Itu Tidur, Apabila Dia Mati Barulah Dia Terjaga

Kembara Mahsyar ialah sebuah buku yang akan membawa anda mengembara dari satu alam ke satu alam yang lain.
Bermula dari Alam Roh yang mana anda diciptakan sehinggalah ke Alam Mahsyar yang akan menjadi penentuan.

Kembara Mahsyar ialah sebuah buku yang akan membawa anda mengembara dari satu alam ke satu alam yang lain. Bermula dari Alam Roh yang mana anda diciptakan

Box Premium Mahsyar

Dunia
Yang Sementara

Ramai orang ingat dunia akan berakhir bila kita mati nanti. Padahal kehidupan selepas kematian lebih panjang daripada hayat semasa di dunia.

Box Premium Mahsyar

Perjalanan
Masih Panjang

Kita bermula daripada Alam Roh dan Alam Kandungan. Sekarang kita berada di Alam Dunia. Apakah yang bakal kita tempuhi selepas kita mati?

Box Premium Mahsyar

(14 Dalam 1)

Ditransformasikan dari Box Of Mahsyar. 2 buah buku Kembara Mahsyar yang dibungkus khas di dalam sebuah kotak eksklusif bersama 14 barang lain di dalamnya.

Box Premium Mahsyar

(14 Dalam 1)

1 x Buku Kembara Mahsyar (Buku 1)
1 x Buku Kembara Mahsyar (Buku 2)
1 x Kad Peringatan & Doa
1 x Peta Kembara Mahsyar
1 x Surat Wasiat
1 x Folder Wasiat
1 x Kad Talqin
1 x Pen Mahsyar
1 x NotePad 1
1 x NotePad 2
1 x Keychain Batu Nisan
1 x Penanda Buku
1 x 20 Kad Alam Mahsyar

Apa Yang Ada Dalam
Buku Kembara Mahsyar

Buku Kembara Mahsyar ini diterbitkan dalam 2 jilid yang merangkumi perjalanan kehidupan manusia. Buku 1 menceritakan bermula dari Alam Roh sehingga ke Hari Kiamat. Buku 2 menceritakan bermula dari Hari Kebangkitan sehingga ke Syurga.

Alami Pengembaraan Dengan
5 Perasaan Berbeza

  • Teruja apabila membeli dan menerima parcel Box Premium Mahsyar.
  • Gementar untuk mulakan pembacaan.
  • Takut mengetahui apa yang bakal kita lalui.
  • Sedih memikirkan amalan yang mungkin tidak mencukupi.
  • Gembira masih ada peluang untuk mendekati diri dengan Ilahi.

Buku yang paling berat yang pernah saya hasilkan. Saya tidak akan menulis jika jiwa berada dalam keadaan tidak tenang. Tidak ada satu titik pun ditulis melainkan dalam keadaan berwudhuk. Kenapa begitu? Kerana saya mahukan keberkatan buku ini, untuk diri saya dan kita semua.

Kenapa saya hasilkan kembara Mahsyar? Secara jujurnya saya nak jadikan diri saya bersiap sedia untuk kematian yang bakal datang. Macam mana saya nak bersedia sekiranya saya tidak tahu apa yang saya akan lalui selepas saya mati nanti.

Maka, setelah puluhan buku telah saya baca, bertahun masa untuk siapkannya, mendapatkan tunjuk ajar pada para guru yang tercinta, maka terbitlah juga ia. Konsepnya digarapkan seperti kitab yang berpernah ditulis oleh Imam Harith Al-Muhasibi beratus tahun dahulu.

Mereka yang membacanya akan merasai seperti seolah-olah sedang mengembara ke dalamnya. Perjalanan kita masih lagi panjang. Kita bermula daripada Alam Roh dan Alam Kandungan. Sekarang kita berada di Alam Dunia. Seterusnya kita akan menziarahi Alam Barzakh sebelum menunggu tibanya Hari Kiamat.

Terjadinya Kiamat yang dahsyat sehingga tiada apa pun tinggal sebelum kita dibangkitkan kembali pada Hari Kebangkitan. Sahabat-sahabat, saya pun tidak pasti berapa lama lagi masanya yang tinggal untuk saya di dunia ini. Sentiasa doakan saya agar menjadi hambaNya yang terbaik. Jumpa di Syurga!

Faris Zulkharnane, penulis buku Kembara Mahsyar

"Kenapa saya hasilkan buku Kembara Mahsyar?
Secara jujurnya saya nak jadikan diri saya bersiap sedia untuk kematian yang bakal datang. Macam mana saya nak bersedia sekiranya saya tidak tahu apa yang saya akan lalui selepas saya mati nanti."

Faris Zulkharnane, penulis buku Kembara Mahsyar

Apa Kata Mereka?

"Setiap jiwa pasti akan merasai mati. Sama ada kita rela ataupun tidak kita pasti akan melalui satu alam demi satu alam yang lain. Dan alam-alam yang akan datang ini adalah alam-alam yang kita pun tak ketahui bagaimana agaknya keadaannya.."

Us. Syed Abdul Kadir Al-Joofre
Neelofa
NeelofaSelebriti TV, Usahawan
Read More
"Sebuah penziarahan rohani yang luar biasa, tetapi cukup mengesankan. Meletakkan naluri manusiawi ke sebuah perjalanan yang tidak mungkin dapat diulang cipta, naskhah Kembara Mahsyar ini merupakan sebuah penziarahan rohani yang luar biasa, luar duga tetapi cukup mengesankan."
Heliza Helmi
Heliza HelmiPenyanyi dan Pendakwah Selebriti
Read More
"Bila baca buku Kembara Mahsyar ini rasa seolah-olah kita sedang megembara ke satu dimensi yang lain. Ianya sebuah pengembaraan menuju Tuhan. Kita akan melalui alam-alam yang kita akan pergi bila kita mati nanti. Rahsia dibongkar, keajaiban diperlihat dan diproksi masa ditelusuri. Memang sebuah buku pengembaraan realiti yang penuh debaran dan misteri, juga persediaan kita bakal ke sana nanti."
Farah Lee
Farah LeeInstafamous
Read More
"To be honest, buku ni ambik masa yang lama unutk start baca sebab usually buku-buku agama berkaitan dengan tauhid, akhirat dan sebagainya adalah buku yang berat, so it's hard for me untuk start baca, but semalam Farah start baca, MashaAllah I can't believe that Farah tak nak tidur sebab Farah nak habiskan baca buku ni..."

Review Pembaca

Kembara Mahsyar

Anugerah
Buku Negara

Kembara Mahsyar Telah Memenangi
Anugerah Buku Negara
(Buku Terbaik Kategori Agama)

Dapatkan sekarang dan berpeluang memenangi PAKEJ UMRAH secara PERCUMA!

Dapatkan sekarang dan berpeluang memenangi PAKEJ UMRAH secara PERCUMA!

Dengan setiap pembelian RM100 ke atas, anda berpeluang untuk memenangi hadiah PAKEJ UMRAH secara PERCUMA!

Jom rebut peluang keemasan ini bersama kami!

Dengan setiap pembelian RM100 ke atas, anda berpeluang untuk memenangi hadiah PAKEJ UMRAH secara PERCUMA!

Jom rebut peluang keemasan ini bersama kami!

Kembara Mahsyar

Kita mengetahui tentang Kembara Mahsyar ini bukan untuk menjadikan kita bertambah ‘takut’, tetapi untuk menjadikan kita bertambah taqwa. Antara sebab kenapa Allah Subhanahu Wa Ta’ala merahsiakan saat kematian dan Hari Kiamat kepada kita ialah supaya kita sentiasa bersedia dalam apa jua keadaan sekali pun, tidak kira masa dan di mana. Bersedia dalam keadaan kita belajar, beribadah, bekerja mahupun duduk sahaja.

Box Premium Mahsyar © 2021 All rights reserved.
Reconnect Life & Nur El Hikmah Group